Peter Jonk

Met zijn warme, lyrische baritonstem, zijn
passie voor zingen en gevoel voor drama
weet operazanger Peter Jonk het publiek
in vervoering te brengen.

Activiteiten

Peter Jonk heeft jarenlang meegewerkt aan diverse prachtige opera-producties van de Nederlandse Opera.

Opnames

Peter werkte mee aan het inzingen van diverse Walt Disney-films, onder andere “Peter Pan”, “Belle en het Beest” en “Sneeuwwitje”.

CD-opnames met de diverse koren en ensembles

Operaconcerten-en uitvoeringen

Oratorium uitvoeringen

Als solist uitgevoerd bij de diverse Nederlandse Oratoriumkoren.

De liedkunst

Duitse, Engelse en Franse repertoire

Zoals Ralf Vaughan Williams, Richard Strauß, Franz Schubert, Robert Schumann, Johannes Brahms, Claude Debussy, Gabriel Fauré.

Peter & Anja The Dutch Vocals

Peter heeft in het jaar 2007 een ensemble opgericht: Peter Jonk & The Dutch Vocals, waarvan hij de zanger, dirigent en leider was. Sinds 2013 heeft het ensemble vaste vorm gekregen als duo Peter & Anja The Dutch Vocals,  bestaande uit de lyrische sopraan Anja Oudejans en de lyrische bariton Peter Jonk. Dit duo geeft regelmatig concerten voor restaurants, bedrijven en evenementen.

Producent en regisseur

In het jaar 2009 produceerde en regisseerde Peter een door hem zelf bewerkte versie van de musical Scrooge en zong daar in de rol van Scrooge. In 2012 is er weer een nieuwe musical gepresenteerd: “Terug naar Southampton”, naar een idee van Peter Jonk. Deze musical werd uitgevoerd door Peter Jonk & The Dutch Vocals and Friends, waarbij de productie en regie in handen waren van Peter Jonk.

Pedagogische activiteiten

Radioprogramma

Peter Jonk presenteert het radioprogramma “LOVE Classic”. Hier stuurt hij repertoire van modern tot klassiek de ether in, om zijn luisteraars te laten genieten van zijn prachtige keuze op dit gebied. In dit programma interviewt hij ook verschillende personen die in de muzikale wereld actief zijn.